Instytut Sportu i Nauki zaprasza na pierwsze teoretyczno-praktyczne warsztaty dietetyczne – ENERGIA.
„Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra.” – Linus Pauling, laureat nagrody Nobla.
Dowiedz się jak zastosować zdobytą wiedzę i umiejętności w codziennej praktyce. Szkolenie łączy wiedzę teoretyczną popartą badaniami naukowymi z praktyką przygotowania posiłków, wspartą doświadczeniem specjalisty – kucharza, odpowiedzialnego na co dzień za żywienie wyczynowych sportowców.
Uczestnik w czasie warsztatów poznaje podstawowe zasady żywienia, popartych tylko badaniami naukowymi.
Dla utrwalenia wiedzy teoretycznej, przygotowana została część praktyczna tak, by każdy z uczestników, mógł łatwo wykorzystać nabyte umiejętności planowania własnych posiłków.
Na podstawie badań własnych, przeglądu dostępnej literatury dotyczących nawyków żywieniowych i świadomości odżywiania oraz informacji zwrotnej od dietetyków, sportowców i pacjentów Instytut Sportu i Nauki opracował autorski program edukacyjny, integrujący wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne. Wiedza, umiejętność korzystania z niej i posiadanie odpowiednich narzędzi (technik kulinarnych) tworzy pełną, spójną całość.
Więcej informacji o wydarzeniu po kliknięciu Czytaj dalej lub na facebook.
-
DLA KOGO PRZEZNACZONE SĄ WARSZTATY?
Warsztaty przeznaczone zarówno dla profesjonalistów oraz pasjonatów tematyki żywienia i spotu. Dedykowane sportowcom wyczynowym, sportowcom amatorom, a także dietetykom i trenerom, którzy chcą rozwijać swoją wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne.Jeśli jesteś zainteresowany, jak ułożyć dla siebie indywidualny jadłospis, a nie jesteś dietetykiem, trenerem, sportowcem; zapisz się na cykl warsztatów.
Jeśli trenujesz, jesteś sportowcem i odżywiasz się świadomie, znasz podstawowe techniki przygotowania potraw, możesz zapisać się na warsztaty rozpoczynające, a następnie uczestniczyć w całym cyklu, doskonaląc swoją wiedzę i praktykę.
Jeśli jesteś profesjonalnym dietetykiem lub trenerem, ENERGIA będzie świetnym uzupełnieniem wiedzy, okazją do głębszego zrozumienia zagadnienia i doskonalenia własnego warsztatu pracy.
-
PROWADZĄCY:
Bartosz Malak
Trener, naukowiec, dietetyk. Założyciel Instytutu Sportu i Nauki w Poznaniu. Teoretyk, praktyk, sportowiec.
Trener i wychowawca młodzieży w klubie podnoszenia ciężarów oraz trener i dietetyk grupy weteranów lekkiej atletyki specjalizujących się w biegach długich i przeszkodowych. Neurobiolog, kładący nacisk na utylitarne własności badań naukowych, spójne z rozważaniami teoretycznymi, praktyką kliniczną i humanizację wiedzy.Mateusz Malak
Szef kuchni w hotelu Maraton w Szamotułach. Jego doświadczenie i pracę doceniły takie drużyny jak: Lech Poznań, Korona Kielce, GKS Katowice, Arka Gdynia, ŁKS Łódź, młodzieżowe drużyny Lecha Poznań, Arki Gdynia, drużyny piłki siatkowej Impel Wrocław, Trefl Proksima Kraków, Dresdner S.C., Budowlani Łódź oraz najlepsi piłkarze reprezentacji Portugalii, AEK Ateny i inni.
-
ZAPISY:
Skorzystaj z formularza umieszczonego na stronie wydarzenia lub zapisz się przez biuro@isin.com.pl / 501-494-707.Ze względu wysoką jakość kształcenia i indywidualne podejście liczba miejsc jest ograniczona.
-
CENA:
Cena promocyjna obowiązuje przy zapisie i wpłacie do 30.11.2017:
Całość modułu (teoria + praktyka): 290zł
Cena obejmuje część teoretyczną, materiały, przerwę kawową oraz część praktyczną ze wspólną degustacją przygotowanych potraw, w czasie której prowadzący będą odpowiadać na pytania z zakresu prezentowanej problematyki.Część teoretyczna: 150zł
Energia jest jednym z warsztatów zaplanowanego modułu o tej tematyce, który stanowi część cyklu szkoleniowo-edukacyjnego żywności i żywienia.
Cena regularna warsztatu to 390 zł.
Przy deklaracji i zapisie na min. 4 warsztaty cena wynosi 350 zł/warsztat (harmonogram wpłat zostanie wysłany e-mailem). -
DATA I MIEJSCE:
16.12.2017, godz. 10.00 – 16.00
Teoria: 2h ( w tym wykonanie zadania praktycznego)
Praktyka: 2,5h
Degustacja i dyskusja: 1,5hSPOT. – Dolna Wilda 87, Poznań